PASSATA DI POMODORO
PASSATA DI POMODORO, CO TO JEST?
To gęsty, prosty, bazowy sos ze świeżych pomidorów. Słowo „la passata” oznacza ”przecier”. Jednakże, sos ten może być zarówno przetarty przez sito i gładki, jak i zawierać kawałeczki pomidorów.
Aromat domowej passaty jest niesamowity i apetyczny. To smak lata i wakacji, ma w sobie także śródziemnomorską nutę.
Passata jest niezbędna do włoskich potraw, ale ma szerokie zastosowanie w każdej kuchni.
Można korzystać z gotowego sosu czy przecieru pomidorowego, ale naprawdę bardzo prosto jest zrobić go samemu.
Zapewniam, że uda się każdemu, nawet osobie, kto nie ma talentu do gotowania czy doświadczenia. Zachęcam do spróbowania!
NAJPROSTSZY PRZEPIS NA PASSATĘ
- sparzyć pomidory, obrać je ze skórki, pokroić w kawałeczki
- wrzucić pokrojone pomidory do garnka, podgrzewać na wolnym ogniu pod przykryciem, by się zagotowały
- gdy się zagotują, odkryć garnek, mieszać pomidory by odparować wodę i zmniejszyć objętość sosu
- można przetrzeć przez sito lub zmiksować
Dobrze jest stosować pomidory mięsiste, o zwartym miąższu, na przykład odmiany o podłużnym kształcie. Można wykorzystać też miękkie, dojrzałe pomidory, które nie nadają się na kanapkę ale do passaty będą idealne. Zapobiegamy w ten sposób marnowaniu jedzenia.
Jeśli zamierzamy zrobić większą ilość, dobrze najpierw wypróbować daną odmianę w mniejszej ilości i zobaczyć jak się zachowuje podczas gotowania.
Passata może zawierać kawałeczki pomidora lub być przetarta przez sito.
Prócz podstawowego składnika, zawiera czasem dodatek oliwy z oliwek a także cebuli, czosnku lub ziół czy peperoncino. Dodatkowe składniki można dodać już podczas gotowania pomidorów lub po jego zrobieniu.
ZALETY PASSATY I ZASTOSOWANIE
- jest świetną bazą do szybkich sosów do makaronu. Wystarczy dodać do niej podduszony na oliwie czosnek, pokrojoną włoszczyznę, oliwki, liście bazylii.
- baza do sosu na pizzę, jednakże należy pamięć, by sos dobrze odparował podczas gotowania
- doskonała baza lub dodatek do zup, gołąbków i sosów do mięsa
- do zapiekanek np. do włoskiej potrawy PARMIGIANA. PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ
- dobrze odparowana i gęsta, jest podstawą do zimnych sosów z dodatkiem ziół, pieprzu, papryki oraz koniecznie dobrej oliwy extravergine
- możemy dodać ją do warzywnych smoothie i koktajli
- jeśli zrobimy jej więcej, można ja przechowywać na później na wiele łatwych sposobów. Najmniej kłopotliwe jest zamrażanie małych porcji w zamrażarce. Gdy mamy większą ilość, warto pasteryzować w słoikach. Przydadzą się w chwili, gdy w środku zimy zapragniemy letnich smaków.
Ilość dań, do których możemy ją wykorzystać jest nieskończona!
Próbowaliście kiedyś prostego klasycznego sosu pomidorowego do spaghetti? Jeśli mamy w domu makaron, pomidory, czosnek i dobrą oliwę extravergine, zrobienie obiadu
zajmuje nam tyle czasu, ile gotuje się makaron, czyli 10-15 minut.
Jeśli chcecie poczuć na podniebieniu autentyczny włoski smak, zapraszam do mojego sklepu po dobrą oliwę. Kliknij tutaj i rozejrzyj się.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 X 250 ML
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
ZESTAW 3 BUTELEK W KORZYSTNEJ CENIE
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 x 500 ML
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
ZESTAW 3 BUTELEK W DOBREJ CENIE
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 X 1L
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
ZESTAW 3 PUSZEK DLA OSZCZĘDNYCH – WYSŁKA GRATIS
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 1 litr
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 500 ml
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 250 ml
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE ZESTAW TRE 3 x 500
KORZYSTNY CENOWO ZESTAW DLA OSÓB PRAGNĄCYCH POZNAĆ BOGACTWO SMAKÓW OLIW Z SERCA UMBRII
-
OLIWA EXTRAVERGINE BIO MORAIOLO MONOCULTIVAR 500 ML
Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona wyrafinowana, przyjemna i zrównoważona.
Zapach: intensywny i elegancki, miarowo uwalniający nuty roślinne świeżo skoszonej trawy i polnych ziół.
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie:
Polecana dla osób lubiących zdecydowane smaki. Idealna do przyprawiania dań gorących, na przykład risotto, steku z czerwonego mięsa lub zup z warzyw strączkowych oraz kremowych. Wspaniale smakuje do klasycznej bruschetty oraz nadaje charakteru prostej fokacci wyciągniętej z pieca. Doskonale przyprawia carpaccio, zieloną sałatę i warzywa.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: listopad
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: Moraiolo
Kwasowość: 0,28%
Polifenole: 428 mg/kg
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m
-
OLIWA EXTRAVERGINE BIO BLEND 500 ML
Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny i harmonijny
Zapach: intensywne i świeże roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie:
Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych. Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo
Kwasowość: 0,22%
Polifenole: 426 mg/kg
-
OLIWA EXTRAVERGINE BIO FRANTOIO MONOCULTIVAR 500 ML
Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.
Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy
wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie:
Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: Frantoio
Kwasowość: 0,23%
Polifenole: 503 mg/kg
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI ROZMARYNOWA 250 ML
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Skład: Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie rozmarynem metodą infuzji
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie: Naturalny sposób aromatyzowania sprawia, że oliwa pachnie jak roztarte w palcach igiełki świeżo zerwanej gałązki rozmarynu.
Świetna do przyprawiania na zimno grillowanych mięs i pieczeni, ryb, grillowanych i pieczonych warzyw, zup z warzyw strączkowych. Doskonale łączy się z pieczonym chlebem w formie bruschetty czy grzanek do warzywnych zup. Wyjątkowo dobrze sprawdza się do skropienia jeszcze ciepłej focacci oraz białych serów.
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2019
Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI PEPERONCINO 250 ML
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Skład: Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie ostrą papryczką peperoncino metodą infuzji
Kolor: czerwony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie: Pikantna oliwa z peperoncino pozwala w sposób wygodny dodać potrawie ostrości, aromatu i charakteru. Można ją stosować bardzo wszechstronnie do wielu potraw.
Zaleca się ją do przyprawiania na zimno sałatek, mięs, grillowanych warzyw, dań z warzywami i sosem, dań z makaronu, pizzy i focacci.
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2019
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI CYTRYNOWA 250 ml
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Skład: oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino tłoczona razem z cytrynami z Amalfi
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie: Intensywny zapach specjalnej odmiany włoskich cytryn ze słonecznego wybrzeża Amalfi połączył się z oliwą podczas procesu tłoczenia.
Sprawia to, że oliwa ma trwały i świeży aromat cytryny.
Doskonała na zimno do przyprawiania dań rybnych, skorupiaków, mięsa z grilla, zielonych sałat i sałatek, warzyw surowych i gotowanych.
Świetna jako składnik ciast i deserów.
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2019
Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI FRANTOIO PUSZKA 1L
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona wyrafinowana, przyjemna i zrównoważona.
Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie:
Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: Frantoio
Kwasowość: 0,23%
Polifenole: 503 mg/kg
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI FRANTOIO 500 ML
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.
Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy
wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie:
Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: Frantoio
Kwasowość: 0,23%
Polifenole: 503 mg/kg
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m
Jeśli masz pytania, pisz śmiało, kliknij tutaj.