Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY TRUFLE
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY TRUFLE

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY Z TRUFLAMI

Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, mąka pszenna 00, jaja (30%), trufla (2%)

Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi.

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 4 minuty

Waga: 250 g

Porcja dla 4 osób

Zastosowanie:

Czarna trufla o niepowtarzalnym aromacie, jest produktem bardzo cenionym i poszukiwanym. Dodając ją do delikatnych wstążek makaronu Fettuccine, Filotea połączyła w jednym produkcie delikatność i sprężystość makaronu jajecznego i drobne płatki naturalnej trufli. Przy niewielkiej ilości dodatków, na przykład dobrej oliwy i parmezanu lub świeżych grzybów, uzyskamy wykwintne i wyśmienite danie na obiad lub uroczystą kolację.

25.00 
Dodaj do koszyka
LINGUINE MAKARON JAJECZNY CZOSNEK PIETRUSZKA
LINGUINE MAKARON JAJECZNY CZOSNEK PIETRUSZKA

LINGUINE MAKARON JAJECZNY Z CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ

Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna 00, czosnek (1%), pietruszka (0,3%)

Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 3 minuty

Waga: 250g

Porcja dla 4 osób

Zastosowanie:

Linguine to delikatne, cienkie wstążeczki doskonale wchłaniające sos dzięki porowatej powierzchni uzyskanej podczas kształtowania matrycami z brązu. Smak linguine jest wzbogacony dodatkiem czosnku i zielonej pietruszki, dlatego doskonale smakują z sosami z dodatkiem ryb, również wędzonych i skorupiaków. Świeży, czosnkowo-pietruszkowy aromat wydobywa się znakomicie przy prostym sosie z oliwy z oliwek i parmezanu. Warto też spróbować go z kremowym sosem z dyni lub cukinii.

19.00 
Dodaj do koszyka
fettuccine makaron jajeczny cytryna
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY CYTRYNA

FETTUCINE  MAKARON JAJECZNY Z CYTRYNĄ

Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna 00, cytryna (2%)

Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 4 minuty

Waga: 250g

Porcja dla 4 osób

Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Sprawia to, że stanowi idealny dodatek do białych sosów z rybą, wędzonym łososiem i skorupiakami. Dodatek cytryn dodaje mu wyczuwalną, wytrawną cytrusową nutę, dlatego świetnie smakuje z prostym sosem z oliwą, odrobiną czosnku i świeżymi liśćmi bazylii lub z zieloną pietruszką i ricottą. Jest kształtowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy.  Jego oryginalna nuta cytrusowa sprawia, że smak dania przenosi nas w  myślach do restauracji gorącej Italii.

19.00 
Dodaj do koszyka
Brak
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY PEPERONCINO
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY PEPERONCINO

 

FETTUCINE  MAKARON JAJECZNY Z PEPERONCINO

Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna 00, peperoncino habanero (2%)

Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 4 minuty

Waga: 250g

Porcja dla 4 osób

Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Dodatek peperoncino sprawia, że makaron ma charakterystyczny pikantny smak. Ma uniwersalne zastosowanie, bo nadaje charakteru nawet prostemu sosowi z oliwy i czosnku. Pasuje doskonale do sosów o intensywniejszym smaku, zarówno na bazie pomidorów, np. klasycznego all’arrabbiata i jasnych, warzywnych, mięsnych i rybnych. Jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy. Po ugotowaniu ma lekko różowy kolor i pięknie się prezentuje na talerzu.

17.00 
Czytaj dalej
tagliatelle makaron jajeczny
TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY

TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY

Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna

Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków soi

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 4 minuty

Waga: 250g

Porcja dla 4 osób

Zastosowanie:

Tagliatelle to klasyczny format makaronu, świetny i na co dzień i na uroczystą okazję. Jada się go z zawiesistym,  warzywno-mięsnym ragù i tradycyjnym mięsnym sosem z pomidorami alla bolognese. Wspaniale smakuje też z sosami na bazie śmietany, sera pleśniowego, z pesto czy gęstymi sosami warzywnymi. Makaron jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma odpowiednią porowatą powierzchnię i świetnie przyjmuje sosy. Długie suszenie w niskiej temperaturze sprawia, że ma smak i zapach świeżego makaronu.

18.00 
Dodaj do koszyka
pappardelle makaron jajeczny
PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY

PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY

Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna

Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 4 minuty

Waga: 250g

Porcja dla 4 osób

Zastosowanie: Pappardelle to jeden z najbardziej znanych i najchętniej jadanych makaronów kuchni włoskiej. Tradycyjnie jest stosowany z zawiesistymi, gęstymi, sosami z mięsem, często z kaczką lub dziczyzną. Doskonale pasuje też do sosów na bazie grzybów i śmietany oraz lekkich z oliwą, świeżymi ziołami i warzywami. Pappardelle są kształtowane matrycami z brązu, dlatego ich powierzchnia jest porowata i doskonale przyjmuje sos. Sprawia to, że każde danie jest wyśmienite i smakuje jak we włoskim domu.

 

18.00 
Dodaj do koszyka
makaron stringozzi al farro
MAKARON STRINGOZZI AL FARRO

 

MAKARON STINGOZZI AL FARRO

 

Makaron rzemieślniczy umbryjski z mąki z ziarna farro (płaskurka) i semoliny z pszenicy durum

Producent: Il Contadino dell’Umbria

Składniki: farro (płaskurka) mielona kamieniami (49%), semolina z pszenicy durum, białko

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 12 minut

Waga: 500g

Zastosowanie: Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Dodatek mąki z tradycyjnego zboża farro, bogatego w minerały i błonnik, jest powrotem do zdrowej kuchni przodków. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu różniącej się w smaku od potraw na bazie makaronów produkowanych przemysłowo. 

Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT

 

24.00 
Dodaj do koszyka
makaron stringozzi classici
MAKARON STRINGOZZI CLASSICI

 

MAKARON STRINGOZZI CLASSICI

 

Makaron Stringozzi Klasyczne regionalny z Umbrii

Producent: Il Contadino dell’Umbria

Składniki: semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać śladowe ilości jajek

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 12 minut

Waga: 500g

 

Zastosowanie: makaron Stringozzi (Strangozzi)  dzięki tradycyjnym, rzemieślniczym metodom produkcji ma porowatą powierzchnię, na której świetnie trzymają się sosy. Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu.

 

Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT

 

 

21.00 
Dodaj do koszyka