WARSZTATY UWAŻNEGO JEDZENIA
Idea czerpania zmysłowej przyjemności z jedzenia jest mi bardzo bliska. Uważam też, że należy korzystać z bogactwa pożywienia w sposób rozsądny. Warto zdobywać wiedzę o zdrowym odżywianiu się a także o tym, jak emocje wpływają na nasze zachowanie w stosunku do jedzenia.
„Oliwa do chleba” z przyjemnością uczestniczyła jako prelegentka w wydarzeniu, którego myślą przewodnią było zdrowe i uważne odżywianie się.
WARSZTAT "DLACZEGO JEMY WIĘCEJ NIŻ BYŚMY CHCIELI?"
Organizatorką wydarzenia była ANNA ZDZIECHOWICZ-ŁAUSZ Coach Zdrowia, Dietetyk, Trener zdrowego stylu życia i odżywiania, kreatorka Ogród Możliwości Coaching i Zdrowe Odżywianie.
Anna na co dzień pracuje z osobami aktywnymi zawodowo, które chcą poprawić swój wygląd, jakość swojego życia i zdrowia. Towarzyszy swoim Klientom w budowaniu pozytywnej relacji z jedzeniem i samym sobą, pomaga skutecznie zmienić nawyki żywieniowe oraz odzyskać równowagę między życiem prywatnym i zawodowym.
Podczas warsztatów uczestniczki otrzymały porcję wiedzy i praktycznych ćwiczeń, które pomagają zrozumieć zachowania żywieniowe oraz stworzyć wstępny plan działania.
Anna przybliżyła też jak wygląda stosowanie idei Mindful Eating, czyli uważnego jedzenia.
Podczas mojej prelekcji zabrałam uczestniczki w świat zielonych oliwnych gajów włoskiej Umbrii. O czym mówiłam
- O świecie pachnącej letnią łąką oliwy (prezentacja multimedialna)
- O tym, jak uprawia się ekologiczne gaje oliwne (prezentacja multimedialna),
- Jak produkuje się ekologiczną oliwę extravergine Terre Rosse Dop Umbria,
- Czym różni się prawdziwa oliwa od tej produkowanej przemysłowo
- Do czego używać oliwy i jakie są jej zdrowotne właściwości
- Dlaczego jest wyjątkowym produktem.
Pokazałam też jak należy degustować oliwę, by odkryć przyjemności płynące ze smakowania oliwy.
Przygotowałam przekąski: specjalne pieczywo, pokrojone świeże surowe i gotowane warzywa.
Pomogło to uczestniczkom ocenić jak bogaty aromat oliwy wpływa na smak różnych produktów i jakie daje to możliwości wykorzystania na co dzień.
Podczas warsztatów o zmysłowych przyjemnościach płynących z masażu dłoni aromatycznymi świecami opowiedziała Izabela Ryska, twórczyni marki Balance - Świece do masażu.
Warsztat odbył się w Pracownia Agulla w Gdyni. Dziękuję za udostępnienie kreatywnego miejsca!
NASZE PLANY!
Wspólnie z Ogrodem Możliwości Anny Zdziechowicz-Łausz, będziemy cyklicznie organizować warsztaty.
Dowiesz się na nich jak oswoić zmysły, by pomagały w odchudzaniu oraz uzyskaniu lepszego samopoczucia i zdrowia.
Jeśli jesteś zainteresowana/zainteresowany uczestnictwem w naszych Warsztatach Uważnego Jedzenia, napisz na KONTAKT lub http://ogrodmozliwosci.com.pl/kontakt.html
Jeśli zapiszesz się na mój Oliwkowy Newsletter, żadna informacja o planowanych wydarzeniach Cię nie ominie.
[optinform]