WARSZTATY UWAŻNEGO JEDZENIA

with Brak komentarzy

WARSZTATY UWAŻNEGO JEDZENIA

Idea czerpania zmysłowej przyjemności z jedzenia jest mi bardzo bliska. Uważam też, że należy korzystać z bogactwa pożywienia w sposób rozsądny. Warto zdobywać wiedzę o zdrowym odżywianiu się a także o tym, jak emocje wpływają na nasze zachowanie w stosunku do jedzenia.

„Oliwa do chleba” z przyjemnością uczestniczyła jako prelegentka w wydarzeniu, którego myślą przewodnią było zdrowe i uważne odżywianie się.

WARSZTAT "DLACZEGO JEMY WIĘCEJ NIŻ BYŚMY CHCIELI?"

Organizatorką wydarzenia była ANNA ZDZIECHOWICZ-ŁAUSZ Coach Zdrowia, Dietetyk, Trener zdrowego stylu życia i odżywiania, kreatorka Ogród Możliwości Coaching i Zdrowe Odżywianie.
Anna na co dzień pracuje z osobami aktywnymi zawodowo, które chcą poprawić swój wygląd, jakość swojego życia i zdrowia. Towarzyszy swoim Klientom w budowaniu pozytywnej relacji z jedzeniem i samym sobą, pomaga skutecznie zmienić nawyki żywieniowe oraz odzyskać równowagę między życiem prywatnym i zawodowym.

Podczas warsztatów uczestniczki otrzymały porcję wiedzy i praktycznych ćwiczeń, które pomagają zrozumieć zachowania żywieniowe oraz stworzyć wstępny plan działania.

Anna przybliżyła też jak wygląda stosowanie idei Mindful Eating, czyli uważnego jedzenia.

Podczas mojej prelekcji zabrałam uczestniczki w świat zielonych oliwnych gajów włoskiej Umbrii. O czym mówiłam

  • O świecie pachnącej letnią łąką oliwy (prezentacja multimedialna)
  • O tym,  jak uprawia się ekologiczne gaje oliwne (prezentacja multimedialna), 
  • Jak produkuje się ekologiczną oliwę extravergine Terre Rosse Dop Umbria,
  • Czym różni się prawdziwa oliwa od tej produkowanej przemysłowo
  • Do czego używać oliwy i  jakie są jej zdrowotne właściwości
  • Dlaczego jest wyjątkowym produktem. 

Pokazałam też jak należy degustować oliwę, by odkryć  przyjemności płynące ze smakowania oliwy.

Przygotowałam przekąski: specjalne pieczywo, pokrojone świeże surowe i  gotowane warzywa.

Pomogło to uczestniczkom ocenić jak bogaty aromat oliwy wpływa na smak różnych produktów i jakie daje to możliwości wykorzystania na co dzień. 

 

Podczas warsztatów o zmysłowych przyjemnościach płynących z masażu dłoni aromatycznymi świecami opowiedziała Izabela Ryska, twórczyni marki Balance - Świece do masażu.

Warsztat odbył się w Pracownia Agulla w Gdyni. Dziękuję za udostępnienie kreatywnego miejsca!

 

NASZE PLANY!

Wspólnie z Ogrodem Możliwości Anny Zdziechowicz-Łausz, będziemy cyklicznie organizować warsztaty.

Dowiesz się na nich  jak oswoić zmysły, by pomagały w odchudzaniu oraz uzyskaniu lepszego samopoczucia i zdrowia.

Jeśli jesteś zainteresowana/zainteresowany uczestnictwem w naszych Warsztatach Uważnego Jedzenia, napisz na KONTAKT lub http://ogrodmozliwosci.com.pl/kontakt.html

Jeśli zapiszesz się na mój Oliwkowy Newsletter, żadna informacja o planowanych wydarzeniach Cię nie ominie.

POBIERZ PREZENT - proste przepisy jak używać oliwy do chleba

ZAPISZ SIĘ NA OLIWKOWY LIST!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

 

Podążaj Oliwa do chleba:

Ostatnie wpisy