Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY TRUFLE
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY Z TRUFLAMI
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, mąka pszenna, jaja (27%), trufla (2%), aromat
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 5 minut
Waga: 250 g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie:
Czarna trufla o niepowtarzalnym aromacie, jest produktem bardzo cenionym i poszukiwanym. Dodając ją do delikatnych wstążek makaronu Fettuccine, Filotea połączyła w jednym produkcie delikatność i sprężystość makaronu jajecznego i drobne płatki naturalnej trufli. Przy niewielkiej ilości dodatków, na przykład dobrej oliwy i parmezanu lub świeżych grzybów, uzyskamy wykwintne i wyśmienite danie na obiad lub uroczystą kolację.
PRZYPRAWA DO MAKARONU ALL’AGLIONE
Przyprawa do makaronu all’Aglione
Producent: Contadino dell’Umbria
Składniki: czosnek, peperoncino, sól, pietruszka, trybula ogrodowa
Może zawierać ilości śladowe glutenu, soi, selera, gorczycy, sezamu, produktów pochodnych od mleka, orzechów arachidowych, skorupiaków, siarczynów (w czosnku)
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym
Zastosowanie: aromatyczna, naturalna kompozycja czosnku, ostrej papryczki, soli i ziół do szybkiego przyrządzania sosu do makaronów regionalnych: umbryjskiego stringozzi, umbricelli; toskańskiego pici (pinci) lub spaghetti. Idealnie komponuje się z pomidorami, tworząc wspaniały, bardzo pikantny, klasyczny włoski sos. Doskonale się sprawdza do prostego sosu „Aglio ed olio”, składającego się z oliwy, czosnku, peperoncino i zielonej pietruszki.
Szczypta przyprawy może być dodana do duszonego mięsa, gulaszu.
Jest bardzo wydajna i ostra, stosuje się 1, max. 2 małe łyżeczki przyprawy na osobę. Wspaniała dla zwolenników pikantnych potraw.
Waga: 100 g
PRZYPRAWA DO SPAGHETTI ALLA NORCINA
Przyprawa do spaghetti alla Norcina
Producent: Contadino dell’Umbria
Składniki: sól, czosnek, pietruszka, pomidor, mięta, prawdziwki (Boletus Edulis i inne z tej rodziny),peperoncino, aromat, trufla (Tuber Aestivum vitt.),
Może zawierać śladowe ilości: zbóż zawierających gluten, soi, selera, gorczycy, sezamu, orzechów arachidowych, skorupiaków, produktów pochodnych od mleka, siarczynów
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym
Zastosowanie: aromatyczna kompozycja ziół i warzyw do szybkiego przyrządzania sosu do spaghetti oraz makaronów regionalnych umbryjskich typu strangozzi, umbricelli. W smaku bogata, ziołowa i aromatyczna, z lekko wyczuwalną nutą trufli, pozwala uzyskać niepowtarzalne danie, które smakuje jak w autentycznej włoskiej restauracji. Jest bardzo wydajna, stosuje się 2 łyżeczki przyprawy na osobę.
Waga: 100 g