Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
SPAGHETTI ALLA CHITARRA MAKARON JAJECZNY GNIAZDKA
SPAGHETTI ALLA CHITARRA MAKARON JAJECZNY
Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna.
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 8 minut
Waga: 500 g
Porcja dla 8 osób
Zastosowanie: Spaghetti alla Chitarra w gniazdkach ma uniwersalne zastosowanie. Pasuje do sosów lekkich na bazie oliwy z oliwek i czosnku, na przykład pomidorowego ze świeżą bazylią, tradycyjnego Pesto Genovese, z pietruszki czy rukoli oraz sosu Aglio ed Olio.
Po ugotowaniu jest jędrny, dlatego dobrze się sprawdza też do sosów bardziej zawiesistych, np. alla carbonara czy na bazie śmietany.
Gdy dopadnie Cię głód a masz pod ręką spaghetti alla chitarra, błyskawicznie przyrządzisz sycący, zdrowy posiłek w śródziemnomorskim stylu.
PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY GNIAZDKA
PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY
Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna.
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 8 minut
Waga: 500 g
Porcja dla 8 osób
Zastosowanie:
Pappardelle to jeden z najbardziej znanych i najchętniej jadanych makaronów kuchni włoskiej. Tradycyjnie jest stosowany z zawiesistymi, gęstymi, sosami z mięsem, często z kaczką lub dziczyzną. Doskonale pasuje też do sosów na bazie grzybów i śmietany oraz lekkich z oliwą, świeżymi ziołami i warzywami. Pappardelle w formie gniazdek są dość grube, przyjemnie twardawe, jak makaron właśnie zrobiony w domu.
Wstęgi kształtuje się używając tradycyjnych matryc z brązu, dlatego ich powierzchnia jest porowata i doskonale przyjmuje sos. Sprawia to, że każde danie jest udane, bo makaron doskonale współgra z różnymi rodzajami sosów. Opakowanie jest bardzo wydajne, można przyrządzić dania dla 8 osób.
TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY GNIAZDKA
TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY
Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna.
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 8 minut
Waga: 500 g
Porcja dla 8 osób
Zastosowanie:
Tagliatelle to klasyczny format makaronu, świetny i na co dzień i na uroczystą okazję. Jada się go z zawiesistym, warzywno-mięsnym ragù i tradycyjnym mięsnym sosem z pomidorami alla bolognese.
Wspaniale smakuje też z sosami na bazie śmietany, sera pleśniowego, z pesto czy gęstymi sosami warzywnymi.
Tagliatelle Gniazdka jest makaronem solidnym, przyjemnie twardawym po ugotowaniu. Daje przyjemne uczucie sytości bez poczucia objedzenia się.
Makaron jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma odpowiednią porowatą powierzchnię i świetnie przyjmuje sosy. Długie suszenie w niskiej temperaturze sprawia, że ma smak i zapach świeżego makaronu.
SPAGHETTONI MAKARON FILOTEA
SPAGHETTONI MAKARON Z REGIONU MARCHE
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum
Zawiera gluten (pszenicę). Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 10 minut
Waga: 500 g
Zastosowanie:
Spaghettoni Filotea są grubsze od zwykłego spaghetti. Mają porowatą powierzchnię świetnie przyjmującą sos, ponieważ są formowane matrycami z brązu i długo suszone w niskiej temperaturze. Ich zastosowanie jest uniwersalne bo pasują do nich wszelkie rodzaje sosów. Doskonale smakują z sosami bardzo prostymi na bazie oliwy, np. aglio olio e peperoncino czy z klasyczną carbonarą. Po ugotowaniu są sprężyste i jędrne, dlatego sprawdzają się też do sosów bardziej dopracowanych i zawiesistych, np. na bazie pomidorów i warzyw czy z dodatkiem mielonego mięsa.
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY PEPERONCINO
FETTUCINE MAKARON JAJECZNY Z PEPERONCINO
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna, chili (2%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250g
Porcja dla 5 osób
Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Dodatek peperoncino sprawia, że makaron ma charakterystyczny pikantny smak. Ma uniwersalne zastosowanie, bo nadaje charakteru nawet prostemu sosowi z oliwy i czosnku. Pasuje doskonale do sosów o intensywniejszym smaku, zarówno na bazie pomidorów, np. klasycznego all’arrabbiata i jasnych, warzywnych, mięsnych i rybnych. Jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy. Po ugotowaniu ma lekko różowy kolor i pięknie się prezentuje na talerzu.
TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY
TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY
Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 5 minut
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie:
Tagliatelle to klasyczny format makaronu, świetny i na co dzień i na uroczystą okazję. Jada się go z zawiesistym, warzywno-mięsnym ragù i tradycyjnym mięsnym sosem z pomidorami alla bolognese. Wspaniale smakuje też z sosami na bazie śmietany, sera pleśniowego, z pesto czy gęstymi sosami warzywnymi. Makaron jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma odpowiednią porowatą powierzchnię i świetnie przyjmuje sosy. Długie suszenie w niskiej temperaturze sprawia, że ma smak i zapach świeżego makaronu.
PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY
PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY
Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 5 minut
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie: Pappardelle to jeden z najbardziej znanych i najchętniej jadanych makaronów kuchni włoskiej. Tradycyjnie jest stosowany z zawiesistymi, gęstymi, sosami z mięsem, często z kaczką lub dziczyzną. Doskonale pasuje też do sosów na bazie grzybów i śmietany oraz lekkich z oliwą, świeżymi ziołami i warzywami. Pappardelle są kształtowane matrycami z brązu, dlatego ich powierzchnia jest porowata i doskonale przyjmuje sos. Sprawia to, że każde danie jest wyśmienite i smakuje jak we włoskim domu.