Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY
PAPPARDELLE MAKARON JAJECZNY
Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 5 minut
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie: Pappardelle to jeden z najbardziej znanych i najchętniej jadanych makaronów kuchni włoskiej. Tradycyjnie jest stosowany z zawiesistymi, gęstymi, sosami z mięsem, często z kaczką lub dziczyzną. Doskonale pasuje też do sosów na bazie grzybów i śmietany oraz lekkich z oliwą, świeżymi ziołami i warzywami. Pappardelle są kształtowane matrycami z brązu, dlatego ich powierzchnia jest porowata i doskonale przyjmuje sos. Sprawia to, że każde danie jest wyśmienite i smakuje jak we włoskim domu.
MAKARON STRINGOZZI AL FARRO
MAKARON STINGOZZI AL FARRO
Makaron rzemieślniczy umbryjski z mąki z ziarna farro (płaskurka) i semoliny z pszenicy durum
Producent: Il Contadino dell’Umbria
Składniki: farro (płaskurka) mielona kamieniami (49%), semolina z pszenicy durum, białko
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 12 minut
Waga: 500g
Zastosowanie: Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Dodatek mąki z tradycyjnego zboża farro, bogatego w minerały i błonnik, jest powrotem do zdrowej kuchni przodków. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu różniącej się w smaku od potraw na bazie makaronów produkowanych przemysłowo.
Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT
MAKARON STRINGOZZI CLASSICI
MAKARON STRINGOZZI CLASSICI
Makaron Stringozzi Klasyczne regionalny z Umbrii
Producent: Il Contadino dell’Umbria
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać śladowe ilości jajek
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 12 minut
Waga: 500g
Zastosowanie: makaron Stringozzi (Strangozzi) dzięki tradycyjnym, rzemieślniczym metodom produkcji ma porowatą powierzchnię, na której świetnie trzymają się sosy. Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu.
Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT