Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI FRANTOIO PUSZKA 1L
OLIWA EXTRA VERGINE Z KAMPANII OLIWNEJ 2022/23 I ŚWIEŻY ZAPACH ROZGRZANEJ SŁOŃCEM ŁĄKI
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona wyrafinowana, przyjemna i zrównoważona.
Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie:
Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2022/23
Gatunek: Frantoio
Kwasowość: 0,23%
Polifenole: 503 mg/kg
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

PEPERONCIONO CAŁE
Peperoncino całe
Producent: Contadino dell’Umbria
Składniki: peperoncino całe
Może zawierać ilości śladowe zbóż zawierających gluten, soi, selera, gorczycy, ziarna sezamu, orzechów arachidowych, produktów pochodnych od mleka, skorupiaków, siarczynów.
Zastosowanie: do przyprawiania warzyw i mięs, pikantny dodatek do sosów i marynat. Niezastąpiony dodatek dodający ostrości sosom pomidorowym,
mięsnym i warzywnym, stosowanych w kuchni włoskiej. Przydaje się praktycznie do potraw kuchni całego świata, w tym polskiej, np. do zupy fasolowej czy sosu pieczeniowego.
Duże opakowanie jest bardzo wydajne, wystarczą 2-3 papryczki by dodać solidnej pikantności
dużej porcji makaronu.
Waga: 100g
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI PEPERONCINO 250 ML
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Skład: Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie ostrą papryczką peperoncino metodą infuzji
Kolor: czerwony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie: Pikantna oliwa z peperoncino pozwala w sposób wygodny dodać potrawie ostrości, aromatu i charakteru. Można ją stosować bardzo wszechstronnie do wielu potraw.
Zaleca się ją do przyprawiania na zimno sałatek, mięs, grillowanych warzyw, dań z warzywami i sosem, dań z makaronu, pizzy i focacci.
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2019
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

OLIWA EXTRAVERGINE RONCI FRANTOIO 250 ml
OSTATNI RAZ W TAKIEJ CENIE + OBNIŻKA 10%
Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)
Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.
Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy
wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.
Kolor: zielony ze złotymi odcieniami
Zastosowanie:
Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: październik – listopad
Kampania oliwna: 2021
Gatunek: Frantoio
Kwasowość: 0,23%
Polifenole: 503 mg/kg
Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39 zł

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY PEPERONCINO
FETTUCINE MAKARON JAJECZNY Z PEPERONCINO
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna, chili (2%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250g
Porcja dla 5 osób
Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Dodatek peperoncino sprawia, że makaron ma charakterystyczny pikantny smak. Ma uniwersalne zastosowanie, bo nadaje charakteru nawet prostemu sosowi z oliwy i czosnku. Pasuje doskonale do sosów o intensywniejszym smaku, zarówno na bazie pomidorów, np. klasycznego all’arrabbiata i jasnych, warzywnych, mięsnych i rybnych. Jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy. Po ugotowaniu ma lekko różowy kolor i pięknie się prezentuje na talerzu.