Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Brak
makaron stringozzi al farro
MAKARON STRINGOZZI AL FARRO

 

MAKARON STINGOZZI AL FARRO

 

Makaron rzemieślniczy umbryjski z mąki z ziarna farro (płaskurka) i semoliny z pszenicy durum

Producent: Il Contadino dell’Umbria

Składniki: farro (płaskurka) mielona kamieniami (49%), semolina z pszenicy durum, białko

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 12 minut

Waga: 500g

Zastosowanie: Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Dodatek mąki z tradycyjnego zboża farro, bogatego w minerały i błonnik, jest powrotem do zdrowej kuchni przodków. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu różniącej się w smaku od potraw na bazie makaronów produkowanych przemysłowo. 

Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT

 

24.00 
Czytaj dalej
Brak
makaron stringozzi classici
MAKARON STRINGOZZI CLASSICI

 

MAKARON STRINGOZZI CLASSICI

 

Makaron Stringozzi Klasyczne regionalny z Umbrii

Producent: Il Contadino dell’Umbria

Składniki: semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać śladowe ilości jajek

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 12 minut

Waga: 500g

 

Zastosowanie: makaron Stringozzi (Strangozzi)  dzięki tradycyjnym, rzemieślniczym metodom produkcji ma porowatą powierzchnię, na której świetnie trzymają się sosy. Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu.

 

Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT

 

 

21.00 
Czytaj dalej
Brak
przyprawa do makaronu all'aglione
PRZYPRAWA DO MAKARONU ALL’AGLIONE
Przyprawa do makaronu all’Aglione

 

Producent: Contadino dell’Umbria

Składniki: czosnek, peperoncino, sól, pietruszka, trybula ogrodowa

Może zawierać ilości śladowe glutenu, soi, selera, gorczycy, sezamu, produktów pochodnych od mleka, orzechów arachidowych, skorupiaków, siarczynów (w czosnku)

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym

Zastosowanie: aromatyczna, naturalna kompozycja czosnku, ostrej papryczki, soli  i ziół do szybkiego przyrządzania sosu do makaronów regionalnych: umbryjskiego stringozzi, umbricelli; toskańskiego pici (pinci) lub spaghetti. Idealnie komponuje się z pomidorami, tworząc wspaniały, bardzo pikantny, klasyczny włoski sos. Doskonale się sprawdza do prostego sosu „Aglio ed olio”, składającego się z oliwy, czosnku, peperoncino i zielonej pietruszki.

Szczypta przyprawy może być dodana do duszonego mięsa, gulaszu.

Jest bardzo wydajna i ostra, stosuje się 1, max. 2 małe łyżeczki przyprawy na osobę. Wspaniała dla zwolenników pikantnych potraw.

 

 Waga: 100 g

 

20.00 
Czytaj dalej
Brak
przyprawa do spaghetti alla norcina
PRZYPRAWA DO SPAGHETTI ALLA NORCINA
Przyprawa do spaghetti alla Norcina

 

Producent: Contadino dell’Umbria

Składniki: sól, czosnek, pietruszka, pomidor, mięta, prawdziwki (Boletus Edulis i inne z tej rodziny),peperoncino, aromat, trufla (Tuber Aestivum vitt.),

Może zawierać śladowe ilości: zbóż zawierających gluten, soi, selera, gorczycy, sezamu, orzechów arachidowych, skorupiaków, produktów pochodnych od mleka, siarczynów

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym

Zastosowanie: aromatyczna kompozycja ziół i warzyw do szybkiego przyrządzania sosu do spaghetti oraz makaronów regionalnych umbryjskich typu strangozzi, umbricelli. W smaku bogata, ziołowa i aromatyczna, z lekko wyczuwalną nutą trufli, pozwala uzyskać niepowtarzalne danie, które smakuje jak w autentycznej włoskiej restauracji. Jest bardzo wydajna, stosuje się 2 łyżeczki przyprawy na osobę.

 Waga: 100 g

 

 

20.00 
Czytaj dalej