- Nie możesz dodać "PRZYPRAWA DO MAKARONU ALL'AGLIONE" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

MAKARON STRINGOZZI AL FARRO
MAKARON STINGOZZI AL FARRO
Makaron rzemieślniczy umbryjski z mąki z ziarna farro (płaskurka) i semoliny z pszenicy durum
Producent: Il Contadino dell’Umbria
Składniki: farro (płaskurka) mielona kamieniami (49%), semolina z pszenicy durum, białko
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 12 minut
Waga: 500g
Zastosowanie: Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Dodatek mąki z tradycyjnego zboża farro, bogatego w minerały i błonnik, jest powrotem do zdrowej kuchni przodków. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu różniącej się w smaku od potraw na bazie makaronów produkowanych przemysłowo.
Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT

MAKARON STRINGOZZI CLASSICI
MAKARON STRINGOZZI CLASSICI
Makaron Stringozzi Klasyczne regionalny z Umbrii
Producent: Il Contadino dell’Umbria
Składniki: semolina z pszenicy durum, woda, może zawierać śladowe ilości jajek
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 12 minut
Waga: 500g
Zastosowanie: makaron Stringozzi (Strangozzi) dzięki tradycyjnym, rzemieślniczym metodom produkcji ma porowatą powierzchnię, na której świetnie trzymają się sosy. Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu.
Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT

PRZYPRAWA DO MAKARONU ALL’AGLIONE
Przyprawa do makaronu all’Aglione
Producent: Contadino dell’Umbria
Składniki: czosnek, peperoncino, sól, pietruszka, trybula ogrodowa
Może zawierać ilości śladowe glutenu, soi, selera, gorczycy, sezamu, produktów pochodnych od mleka, orzechów arachidowych, skorupiaków, siarczynów (w czosnku)
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym
Zastosowanie: aromatyczna, naturalna kompozycja czosnku, ostrej papryczki, soli i ziół do szybkiego przyrządzania sosu do makaronów regionalnych: umbryjskiego stringozzi, umbricelli; toskańskiego pici (pinci) lub spaghetti. Idealnie komponuje się z pomidorami, tworząc wspaniały, bardzo pikantny, klasyczny włoski sos. Doskonale się sprawdza do prostego sosu „Aglio ed olio”, składającego się z oliwy, czosnku, peperoncino i zielonej pietruszki.
Szczypta przyprawy może być dodana do duszonego mięsa, gulaszu.
Jest bardzo wydajna i ostra, stosuje się 1, max. 2 małe łyżeczki przyprawy na osobę. Wspaniała dla zwolenników pikantnych potraw.
Waga: 100 g

PRZYPRAWA DO SPAGHETTI ALLA NORCINA
Przyprawa do spaghetti alla Norcina
Producent: Contadino dell’Umbria
Składniki: sól, czosnek, pietruszka, pomidor, mięta, prawdziwki (Boletus Edulis i inne z tej rodziny),peperoncino, aromat, trufla (Tuber Aestivum vitt.),
Może zawierać śladowe ilości: zbóż zawierających gluten, soi, selera, gorczycy, sezamu, orzechów arachidowych, skorupiaków, produktów pochodnych od mleka, siarczynów
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym
Zastosowanie: aromatyczna kompozycja ziół i warzyw do szybkiego przyrządzania sosu do spaghetti oraz makaronów regionalnych umbryjskich typu strangozzi, umbricelli. W smaku bogata, ziołowa i aromatyczna, z lekko wyczuwalną nutą trufli, pozwala uzyskać niepowtarzalne danie, które smakuje jak w autentycznej włoskiej restauracji. Jest bardzo wydajna, stosuje się 2 łyżeczki przyprawy na osobę.
Waga: 100 g