Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

MEZZE MANICHE MAKARON FILOTEA
MEZZE MANICHE MAKARON Z REGIONU MARCHE
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum
Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 13 minut
Waga: 500 g
Zastosowanie:
Makaron Mezze Maniche to klasyczny kształt makaronu, który nadaje się do każdego rodzaju sosu. Można go stosować wszechstronnie: zarówno do klasycznej kremowej Carbonary, lekkiego pesto na bazie oliwy i ziół oraz do zawiesistych sosów z mięsem i warzywami. Znajduje zastosowanie również w pożywnych sałatkach makaronowych i zapiekankach. Po ugotowaniu jest wytrawny i sprężysty, dzięki dobranym ze znawstwem gatunkom pszenicy durum.

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY TRUFLE
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY Z TRUFLAMI
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, mąka pszenna 00, jaja (30%), trufla (2%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250 g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie:
Czarna trufla o niepowtarzalnym aromacie, jest produktem bardzo cenionym i poszukiwanym. Dodając ją do delikatnych wstążek makaronu Fettuccine, Filotea połączyła w jednym produkcie delikatność i sprężystość makaronu jajecznego i drobne płatki naturalnej trufli. Przy niewielkiej ilości dodatków, na przykład dobrej oliwy i parmezanu lub świeżych grzybów, uzyskamy wykwintne i wyśmienite danie na obiad lub uroczystą kolację.

SPAGHETTONI MAKARON FILOTEA
SPAGHETTONI MAKARON Z REGIONU MARCHE
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum
Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 10 minut
Waga: 500 g
Zastosowanie:
Spaghettoni Filotea są grubsze od zwykłego spaghetti. Mają porowatą powierzchnię świetnie przyjmującą sos, ponieważ są formowane matrycami z brązu i długo suszone w niskiej temperaturze. Ich zastosowanie jest uniwersalne bo pasują do nich wszelkie rodzaje sosów. Doskonale smakują z sosami bardzo prostymi na bazie oliwy, np. aglio olio e peperoncino czy z klasyczną carbonarą. Po ugotowaniu są sprężyste i jędrne, dlatego sprawdzają się też do sosów bardziej dopracowanych i zawiesistych, np. na bazie pomidorów i warzyw czy z dodatkiem mielonego mięsa.

LINGUINE MAKARON JAJECZNY CZOSNEK PIETRUSZKA
LINGUINE MAKARON JAJECZNY Z CZOSNKIEM I PIETRUSZKĄ
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna 00, czosnek (1%), pietruszka (0,3%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 3 minuty
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie:
Linguine to delikatne, cienkie wstążeczki doskonale wchłaniające sos dzięki porowatej powierzchni uzyskanej podczas kształtowania matrycami z brązu. Smak linguine jest wzbogacony dodatkiem czosnku i zielonej pietruszki, dlatego doskonale smakują z sosami z dodatkiem ryb, również wędzonych i skorupiaków. Świeży, czosnkowo-pietruszkowy aromat wydobywa się znakomicie przy prostym sosie z oliwy z oliwek i parmezanu. Warto też spróbować go z kremowym sosem z dyni lub cukinii.

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY CYTRYNA
FETTUCINE MAKARON JAJECZNY Z CYTRYNĄ
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna 00, cytryna (2%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Sprawia to, że stanowi idealny dodatek do białych sosów z rybą, wędzonym łososiem i skorupiakami. Dodatek cytryn dodaje mu wyczuwalną, wytrawną cytrusową nutę, dlatego świetnie smakuje z prostym sosem z oliwą, odrobiną czosnku i świeżymi liśćmi bazylii lub z zieloną pietruszką i ricottą. Jest kształtowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy. Jego oryginalna nuta cytrusowa sprawia, że smak dania przenosi nas w myślach do restauracji gorącej Italii.

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY PEPERONCINO
FETTUCINE MAKARON JAJECZNY Z PEPERONCINO
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna 00, peperoncino habanero (2%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Dodatek peperoncino sprawia, że makaron ma charakterystyczny pikantny smak. Ma uniwersalne zastosowanie, bo nadaje charakteru nawet prostemu sosowi z oliwy i czosnku. Pasuje doskonale do sosów o intensywniejszym smaku, zarówno na bazie pomidorów, np. klasycznego all’arrabbiata i jasnych, warzywnych, mięsnych i rybnych. Jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy. Po ugotowaniu ma lekko różowy kolor i pięknie się prezentuje na talerzu.

TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY
TAGLIATELLE MAKARON JAJECZNY
Producent: FILOTEA LA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (30%), mąka pszenna
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie:
Tagliatelle to klasyczny format makaronu, świetny i na co dzień i na uroczystą okazję. Jada się go z zawiesistym, warzywno-mięsnym ragù i tradycyjnym mięsnym sosem z pomidorami alla bolognese. Wspaniale smakuje też z sosami na bazie śmietany, sera pleśniowego, z pesto czy gęstymi sosami warzywnymi. Makaron jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma odpowiednią porowatą powierzchnię i świetnie przyjmuje sosy. Długie suszenie w niskiej temperaturze sprawia, że ma smak i zapach świeżego makaronu.