Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

oliwa extravergine ronci czosnkowa
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI CZOSNKOWA 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie czosnkiem metodą infuzji

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Oliwa ma zapach i smak świeżo posiekanego ząbku czosnku, ponieważ proces aromatyzowania był staranny i naturalny.

Stosuje się ją wszędzie tam, gdzie niezbędny jest dodatek czosnku.  Doskonale przyprawia sałatę i wszelkie sałatki, surówki, dania z grzybów, warzyw z grilla oraz gotowanych. Przydaje się do przyrządzania marynat, przyprawiania ryb i mięsa z grilla. Stosowana na zimno, podkreśla śródziemnomorski charakter dań kuchni włoskiej: makaronów, risotto, pizzy i focacci.

 

 

 

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci rozmarynowa
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI ROZMARYNOWA 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie rozmarynem metodą infuzji

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Naturalny sposób aromatyzowania sprawia, że oliwa pachnie jak roztarte w palcach igiełki świeżo zerwanej gałązki rozmarynu.

Świetna do przyprawiania na zimno grillowanych mięs i pieczeni, ryb, grillowanych i pieczonych warzyw, zup z warzyw strączkowych. Doskonale łączy się z pieczonym chlebem w formie bruschetty czy grzanek do warzywnych zup. Wyjątkowo dobrze sprawdza się do skropienia jeszcze ciepłej focacci oraz białych serów.

 

 

 

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci bazyliowa
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI BAZYLIOWA 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie bazylią metodą infuzji

Kolor: zielona ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Dzięki naturalnej metodzie aromatyzowania, ma w sobie smak i intensywny aromat świeżo zerwanych liści włoskiej bazylii.

Wzbogaca smak wszystkich potraw z dodatkiem świeżych pomidorów: sałatek, bruschetty, mozzarelli, pizzy. Polecana jest do przyprawiania risotto i dań z makaronu, sosów na bazie oliwy np. pesto, tart z warzywami oraz frittaty.

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci peperoncino
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI PEPERONCINO 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie ostrą papryczką peperoncino metodą infuzji

Kolor: czerwony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Pikantna oliwa z peperoncino pozwala w sposób wygodny dodać potrawie ostrości, aromatu i charakteru. Można ją stosować bardzo wszechstronnie do wielu potraw.

Zaleca się ją  do przyprawiania na zimno sałatek, mięs, grillowanych warzyw, dań z warzywami i sosem, dań z makaronu, pizzy i focacci.

 

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci cytyrynowa
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI CYTRYNOWA 250 ml

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład: oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino tłoczona razem z cytrynami z Amalfi

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Intensywny zapach specjalnej odmiany włoskich cytryn ze słonecznego wybrzeża Amalfi połączył się z oliwą podczas procesu tłoczenia.

Sprawia to, że oliwa ma trwały i świeży aromat cytryny.

Doskonała na zimno do przyprawiania dań rybnych, skorupiaków, mięsa z grilla, zielonych sałat i sałatek, warzyw surowych i gotowanych.

Świetna jako składnik ciast i deserów.

 

 

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine frantoio ronci puszka 1 litr
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI FRANTOIO PUSZKA 1L

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona wyrafinowana, przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio

Kwasowość: 0,23%

Polifenole: 503 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

105.00 
Dodaj do koszyka
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI MONOCULTIVAR
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI FRANTOIO 500 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy

wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio

Kwasowość: 0,23%

Polifenole: 503 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

65.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine Ronci Frantoio Bio 250 ml
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI FRANTOIO 250 ml

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy

wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio

Kwasowość: 0,23%

Polifenole: 503 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

35.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci puszka 1 litr BIO
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI puszka 1L

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny, gorzkawy i harmonijny

Zapach: intensywne i świeże roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych.  Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

105.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci bio
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI BIO 250 ml

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny i harmonijny

Zapach: intensywne i świeże roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych.  Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

35.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci bio 500 ml
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI BIO 500 ml

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny i harmonijny

Zapach: roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych.  Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

65.00 
Dodaj do koszyka