Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY SENATORE CAPPELLI
FETTUCINE MAKARON JAJECZNY SENATORE CAPELLI
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum Senatore Cappelli, jaja (29%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 5 minut
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej.
Makaron Fettucine z antycznej odmiany Senatore Cappelli, powstał z bardzo twardego ziarna co sprawia, że dobrze znosi gotowanie.
Dzięki porowatej powierzchni świetnie chwyta sos. Doskonale pasuje do sosów na bazie warzyw i mięsa, zarówno pomidorowych jak i białych. „Senatore Capelli” to odmiana bogata w składniki odżywcze, ma niską zawartość glutenu oraz niski indeks glikemiczny.
Jest kształtowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale chwyta sosy.
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY CYTRYNA
FETTUCINE MAKARON JAJECZNY Z CYTRYNĄ
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (25%), mąka pszenna, cytryna (2%), aromat.
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 5 minut
Waga: 250g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Sprawia to, że stanowi idealny dodatek do białych sosów z rybą, wędzonym łososiem i skorupiakami. Dodatek cytryn dodaje mu wyczuwalną, wytrawną cytrusową nutę, dlatego świetnie smakuje z prostym sosem z oliwą, odrobiną czosnku i świeżymi liśćmi bazylii lub z zieloną pietruszką i ricottą. Jest kształtowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy. Jego oryginalna nuta cytrusowa sprawia, że smak dania przenosi nas w myślach do restauracji gorącej Italii.
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY PEPERONCINO
FETTUCINE MAKARON JAJECZNY Z PEPERONCINO
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, jaja (27%), mąka pszenna, chili (2%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków, soi i gorczycy
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250g
Porcja dla 5 osób
Zastosowanie: Fettucine to makaron jajeczny tradycyjny dla kuchni włoskiej. Dodatek peperoncino sprawia, że makaron ma charakterystyczny pikantny smak. Ma uniwersalne zastosowanie, bo nadaje charakteru nawet prostemu sosowi z oliwy i czosnku. Pasuje doskonale do sosów o intensywniejszym smaku, zarówno na bazie pomidorów, np. klasycznego all’arrabbiata i jasnych, warzywnych, mięsnych i rybnych. Jest formowany matrycami z brązu, dlatego ma porowatą powierzchnię i wspaniale wchłania sosy. Po ugotowaniu ma lekko różowy kolor i pięknie się prezentuje na talerzu.