Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
FARRO PŁASKURKA
PRODUCENT: Frantoio Suatoni
Składniki: farro perłowe (pszenica płaskurka), zawiera gluten.
Może zawierać ilości śladowe soi i łubinu.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.
Zastosowanie: Farro jest bazą odżywczych, zdrowych, kolorowych sałatek z warzywami i oliwą z oliwek. Jada się je i na zimno i na ciepło.
Ze względu na dużą zawartość białka, farro zastępuje mięso w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Gotowane ziarno to świetny składnik zdrowych zup z warzywami (ziemniakami, marchwią, cukinią, selerem, warzywami strączkowymi). Ziarno perłowe sprawia, że zupy są bardziej kremowe.
Waga: 500g
ZUPA WŁOSKA Z FARRO I SOCZEWICĄ „DELIZIA”
PRODUCENT: Azienda Agraria Serafini Mara, Monteleone di Spoleto
SKŁADNIKI: (w zmiennych proporcjach) farro/płaskurka, jęczmień, soczewica, fasola czarne oczko, groch zielony łupany
Zawiera gluten.
Nie wymaga namaczania przed gotowaniem. Czas gotowania 40 minut.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym, z dala od światła słonecznego
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu
Zastosowanie: Zupa włoska „Delizia” to tradycyjna kompozycja bogatych w mikroelementy i witaminy ziaren płaskurki, kaszy jęczmiennej i soczewicy.
Jest bazą do odżywczych, prostych zup z dodatkiem warzyw lub mięsa. Po ugotowaniu i dodaniu oliwy oraz warzyw, stanowi świetną sałatkę lub zdrową przystawkę. Doskonale sprawdza się w diecie wegańskiej lub wegetariańskiej, ponieważ zawiera dużą ilość dobrze przyswajalnego białka.
Waga: 500 g
Produkt podatny na naturalny spadek wagi
MAKARON STRINGOZZI AL FARRO
MAKARON STINGOZZI AL FARRO
Makaron rzemieślniczy umbryjski z mąki z ziarna farro (płaskurka) i semoliny z pszenicy durum
Producent: Il Contadino dell’Umbria
Składniki: farro (płaskurka) mielona kamieniami (49%), semolina z pszenicy durum, białko
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 12 minut
Waga: 500g
Zastosowanie: Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Dodatek mąki z tradycyjnego zboża farro, bogatego w minerały i błonnik, jest powrotem do zdrowej kuchni przodków. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu różniącej się w smaku od potraw na bazie makaronów produkowanych przemysłowo.
Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT