Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Brak
Farro płaskurka perłowa włoska zdrowa
FARRO PŁASKURKA

 

PRODUCENT:  Frantoio Suatoni

Składniki: farro perłowe (pszenica płaskurka), zawiera gluten.

Może zawierać ilości śladowe soi i łubinu.

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.

 

 

Zastosowanie: Farro jest bazą odżywczych, zdrowych, kolorowych sałatek z warzywami i oliwą z oliwek. Jada się je i na zimno i na ciepło.

Ze względu na dużą zawartość białka, farro zastępuje mięso w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.

Gotowane ziarno to świetny składnik zdrowych zup z warzywami (ziemniakami, marchwią, cukinią, selerem, warzywami strączkowymi). Ziarno perłowe sprawia, że zupy są bardziej kremowe.

 Waga: 500g

26.00 
Dowiedz się więcej
Brak
zupa włoska z farro
ZUPA WŁOSKA Z FARRO I SOCZEWICĄ „DELIZIA”

 

PRODUCENT:  Azienda Agraria Serafini Mara, Monteleone di Spoleto

SKŁADNIKI: (w zmiennych proporcjach) farro/płaskurka, jęczmień, soczewica, fasola czarne oczko, groch zielony łupany

Zawiera gluten.

Nie wymaga namaczania przed gotowaniem.  Czas gotowania 40 minut.

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym, z dala od światła słonecznego

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu

Zastosowanie: Zupa włoska „Delizia” to tradycyjna kompozycja bogatych w mikroelementy i witaminy ziaren płaskurki, kaszy jęczmiennej i soczewicy.

Jest bazą do odżywczych, prostych zup z dodatkiem warzyw lub mięsa. Po ugotowaniu i dodaniu oliwy oraz warzyw, stanowi świetną sałatkę lub zdrową przystawkę. Doskonale sprawdza się w diecie wegańskiej lub wegetariańskiej, ponieważ zawiera dużą ilość dobrze przyswajalnego białka.

 Waga: 500 g

Produkt podatny na naturalny spadek wagi

25.00 
Dowiedz się więcej
Brak
makaron stringozzi al farro
MAKARON STRINGOZZI AL FARRO

 

MAKARON STINGOZZI AL FARRO

 

Makaron rzemieślniczy umbryjski z mąki z ziarna farro (płaskurka) i semoliny z pszenicy durum

Producent: Il Contadino dell’Umbria

Składniki: farro (płaskurka) mielona kamieniami (49%), semolina z pszenicy durum, białko

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 12 minut

Waga: 500g

Zastosowanie: Doskonały do sosów lekkich, na bazie oliwy i świeżych pomidorów, grzybów i warzyw. Dodatek mąki z tradycyjnego zboża farro, bogatego w minerały i błonnik, jest powrotem do zdrowej kuchni przodków. Idealny do zrobienia autentycznej, szybkiej potrawy we włoskim stylu różniącej się w smaku od potraw na bazie makaronów produkowanych przemysłowo. 

Masz pytanie? Kliknij tutaj: KONTAKT

 

24.00 
Dowiedz się więcej