Wyświetlanie 1–12 z 19 wyników

oliwa extravergine Suatoni Dop Umbria Colli Amerini
OLIWA EXTRAVERGINE SUATONI DOP 250 ml

Producent: Frantoio Suatoni, Amelia (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki z nutami aromatycznych ziół, pomidora, zielonego jabłka i migdała

Zapach: świeży, roślinny zapach aromatycznych dzikich ziół i rozgrzanej słońcem łąki

Kolor: złoty z delikatnymi odcieniami zieleni

Zastosowanie:

Każdy, kto lubi oliwę z charakterem, znajdzie w niej harmonijnie współistniejące, lekko pikantne i gorzkawe, nuty cykorii, pomidora, zielonego jabłka.

Lekki ale wyczuwalny aromat mchu pochodzi od występującej tylko na południu Umbrii,  odmiany Rajo.

Doskonała do przyprawiania gotowanych ziemniaków, ciecierzycy, zup i sałatek na bazie warzyw strączkowych, gotowanych i pieczonych białych ryb,

bruschetty, gotowanych warzyw.

Certyfikaty: Certyfikat DOP Umbria Colli Amerini (Chroniona Nazwa Pochodzenia)

Zbiory: od połowy października do połowy listopada

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo, Rajo

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 461 mg/kg

Położenie gajów: 400 m n.p.m.

 

 

39.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine suatoni DOP
OLIWA EXTRAVERGINE SUATONI DOP 500 ML

Producent: Frantoio Suatoni, Amelia (Umbria)

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki z nutami aromatycznych ziół, pomidora, zielonego jabłka i migdała

Zapach: świeży, roślinny zapach aromatycznych dzikich ziół i rozgrzanej słońcem łąki

Kolor: złoty z delikatnymi odcieniami zieleni

Zastosowanie:

Każdy, kto lubi oliwę z charakterem, znajdzie w niej harmonijnie współistniejące, lekko pikantne i gorzkawe, nuty cykorii, pomidora, zielonego jabłka.

Lekki ale wyczuwalny aromat mchu pochodzi od występującej tylko na południu Umbrii,  odmiany Rajo.

Doskonała do przyprawiania gotowanych ziemniaków, ciecierzycy, zup i sałatek na bazie warzyw strączkowych, gotowanych i pieczonych białych ryb,

bruschetty, gotowanych warzyw.

Certyfikaty: Certyfikat DOP Umbria Colli Amerini (Chroniona Nazwa Pochodzenia)

Zbiory: od połowy października do połowy listopada

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo, Rajo

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 461 mg/kg

Położenie gajów: 400 m n.p.m.

 

 

69.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine suatoni litr
OLIWA EXTRAVERGINE SUATONI BIO litr puszka

Producent: Frantoio Suatoni, Amelia (Umbria)

Smak: gładki i elegancki, aromat dzikiej cykorii, sałaty oraz pikantna nuta czarnego pieprzu i dojrzałego orzecha

Zapach: świeży z nutami roślinnymi dzikiej cykorii i aromatycznych ziół

Kolor: złoty z delikatnymi odcieniami zieleni

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi świeży łagodny roślinny smak, wzbogacony w tle przyjemną zrównoważoną pieprzowo-orzechową nutą.

Idealna do brusketty i grzanek z warzywami, sałatek i dań z warzywami strączkowymi, sałat, zup, białych mięs i białych ryb.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – początek listopada

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo, Rajo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

Położenie gajów: 400 m n.p.m.

 

 

110.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine suatoni litr
OLIWA EXTRAVERGINE SUATONI BIO 500 ML

Producent: Frantoio Suatoni, Amelia (Umbria)

Smak: gładki i elegancki, aromat dzikiej cykorii, sałaty oraz pikantna nuta czarnego pieprzu i dojrzałego orzecha

Zapach: świeży z nutami roślinnymi dzikiej cykorii i aromatycznych ziół

Kolor: złoty z delikatnymi odcieniami zieleni

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi świeży łagodny roślinny smak, wzbogacony w tle przyjemną zrównoważoną pieprzowo-orzechową nutą.

Idealna do bruschetty i grzanek z warzywami, sałatek i dań z warzywami strączkowymi, sałaty, zup, białych mięs i białych ryb..

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – początek listopada

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo, Rajo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

Położenie gajów: 400 m n.p.m.

 

 

67.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine zestaw grande ronci bio
OLIWA EXTRAVERGINE ZESTAW GRANDE

KORZYSTNY CENOWO ZESTAW DLA OSÓB, KTÓRE LUBIĄ UŻYWAĆ DUŻO OLIWY

DARMOWA WYSYŁKA!

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO MORAIOLO MONOCULTIVAR 1 LITR

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona wyrafinowana, przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i elegancki, miarowo uwalniający nuty roślinne świeżo skoszonej trawy i polnych ziół.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla osób lubiących zdecydowane smaki. Idealna do przyprawiania dań gorących, na przykład risotto,  steku z czerwonego mięsa lub zup z warzyw strączkowych oraz kremowych. Wspaniale smakuje do klasycznej bruschetty oraz nadaje charakteru prostej fokacci wyciągniętej z pieca. Doskonale przyprawia carpaccio, zieloną sałatę i warzywa.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Moraiolo

Kwasowość: 0,28%

Polifenole: 428 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO BLEND 1 LITR

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny i harmonijny

Zapach: intensywne i świeże roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych.  Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO FRANTOIO MONOCULTIVAR 1 LITR

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy

wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio

Kwasowość: 0,23%

Polifenole: 503 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

303.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci czosnkowa
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI CZOSNKOWA 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie czosnkiem metodą infuzji

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Oliwa ma zapach i smak świeżo posiekanego ząbku czosnku, ponieważ proces aromatyzowania był staranny i naturalny. Aromat czosnku jest wyraźny lecz nie jest nachalny, współgra z roślinnymi nutami oliwy extravergine.

Stosuje się ją wszędzie tam, gdzie niezbędny jest dodatek czosnku.  Doskonale przyprawia sałatę i wszelkie sałatki, surówki, dania z grzybów, warzyw z grilla oraz gotowanych. Przydaje się do przyrządzania marynat, przyprawiania ryb i mięsa z grilla. Stosowana na zimno, podkreśla śródziemnomorski charakter dań kuchni włoskiej: makaronów, risotto, pizzy i focacci.

 

 

 

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine zestaw TRE 500 ml
OLIWA EXTRAVERGINE ZESTAW TRE 3 x 500

KORZYSTNY CENOWO ZESTAW DLA OSÓB PRAGNĄCYCH POZNAĆ BOGACTWO SMAKÓW OLIW Z SERCA UMBRII

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO MORAIOLO MONOCULTIVAR 500 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona wyrafinowana, przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i elegancki, miarowo uwalniający nuty roślinne świeżo skoszonej trawy i polnych ziół.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla osób lubiących zdecydowane smaki. Idealna do przyprawiania dań gorących, na przykład risotto,  steku z czerwonego mięsa lub zup z warzyw strączkowych oraz kremowych. Wspaniale smakuje do klasycznej bruschetty oraz nadaje charakteru prostej fokacci wyciągniętej z pieca. Doskonale przyprawia carpaccio, zieloną sałatę i warzywa.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Moraiolo

Kwasowość: 0,28%

Polifenole: 428 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO BLEND 500 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny i harmonijny

Zapach: intensywne i świeże roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych.  Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO FRANTOIO MONOCULTIVAR 500 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy

wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio

Kwasowość: 0,23%

Polifenole: 503 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

189.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine zestaw tre
OLIWA EXTRAVERGINE ZESTAW TRE 3 x 250 ML

KORZYSTNY CENOWO ZESTAW DLA OSÓB PRAGNĄCYCH POZNAĆ SMAK RÓŻNYCH ODMIAN OLIWEK

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO MORAIOLO MONOCULTIVAR 250 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona wyrafinowana, przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i elegancki, miarowo uwalniający nuty roślinne świeżo skoszonej trawy i polnych ziół.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla osób lubiących zdecydowane smaki. Idealna do przyprawiania dań gorących, na przykład risotto,  steku z czerwonego mięsa lub zup z warzyw strączkowych oraz kremowych. Wspaniale smakuje do klasycznej bruschetty oraz nadaje charakteru prostej fokacci wyciągniętej z pieca. Doskonale przyprawia carpaccio, zieloną sałatę i warzywa.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Moraiolo

Kwasowość: 0,28%

Polifenole: 428 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO BLEND 250 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny i harmonijny

Zapach: intensywne i świeże roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych.  Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO FRANTOIO MONOCULTIVAR 250 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy

wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio

Kwasowość: 0,23%

Polifenole: 503 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

99.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine Ronci zestaw 2 x 250 ml
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI ZESTAW DUO 2 x 250 ml

KORZYSTNY CENOWO ZESTAW DLA OSÓB PRAGNĄCYCH POZNAĆ RÓŻNICE W SMAKACH PRAWDZIWEJ OLIWY

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO BLEND 250 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego karczocha, migdała i cykorii; przyjemnie pikantny i harmonijny

Zapach: intensywne i świeże roślinne nuty dzikich ziół, karczocha i cykorii

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana dla każdego, kto lubi równowagę świeżych roślinnych zapachów i smaków. Wzbogaca smak zup kremowych, warzywnych i zielonych mieszanych sałat. Podkreśla smak dań zarówno mięsnych jak i rybnych.  Można używać jej wszechstronnie, do wszelkich dań wymagających dodatku oliwy, zarówno na surowo jak i do smażenia.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Kwasowość: 0,22%

Polifenole: 426 mg/kg

 

  • OLIWA EXTRAVERGINE BIO FRANTOIO MONOCULTIVAR 250 ML

Smak: średnio intensywny smak zielonego owocu oliwki, świeżego migdała, surowego karczocha. Na podniebieniu wyczuwa się zdecydowaną pikantność i gorzkość, lecz jest ona przyjemna i zrównoważona.

Zapach: intensywny i świeży, roślinne nuty ziół i świeżo skoszonej trawy

wyrafinowana, uwodzi spójnością z nutami zapachowymi.

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie:

Polecana do przyprawiania dań o zrównoważonym smaku, którym dodaje osobowości bez dominowania naturalnego smaku potrawy. Wskazana do białych mięs, ryb z grilla, przeróżnych sałat i sałatek oraz warzyw gotowanych i grillowanych. Świetna do bruschetty i focacci oraz lekkich sosów do makaronu.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: Frantoio

Kwasowość: 0,23%

Polifenole: 503 mg/kg

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

68.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci rozmarynowa
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI ROZMARYNOWA 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie rozmarynem metodą infuzji

Kolor: zielony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Naturalny sposób aromatyzowania sprawia, że oliwa pachnie jak roztarte w palcach igiełki świeżo zerwanej gałązki rozmarynu.

Świetna do przyprawiania na zimno grillowanych mięs i pieczeni, ryb, grillowanych i pieczonych warzyw, zup z warzyw strączkowych. Doskonale łączy się z pieczonym chlebem w formie bruschetty czy grzanek do warzywnych zup. Wyjątkowo dobrze sprawdza się do skropienia jeszcze ciepłej focacci oraz białych serów.

 

 

 

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Gatunek: Frantoio, Leccino, Moraiolo

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci bazyliowa
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI BAZYLIOWA 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie bazylią metodą infuzji

Kolor: zielona ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Dzięki naturalnej metodzie aromatyzowania, ma w sobie smak i intensywny aromat świeżo zerwanych liści włoskiej bazylii.

Wzbogaca smak wszystkich potraw z dodatkiem świeżych pomidorów: sałatek, bruschetty, mozzarelli, pizzy. Polecana jest do przyprawiania risotto i dań z makaronu, sosów na bazie oliwy np. pesto, tart z warzywami oraz frittaty.

55.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine ronci peperoncino
OLIWA EXTRAVERGINE RONCI PEPERONCINO 250 ML

Producent: Azienda Agraria Ronci SS, Bevagna (Umbria)

 

Skład:  Oliwa Extravergine Ronci odmian Frantoio, Moraiolo i Leccino aromatyzowana naturalnie ostrą papryczką peperoncino metodą infuzji

Kolor: czerwony ze złotymi odcieniami

Zastosowanie: Pikantna oliwa z peperoncino pozwala w sposób wygodny dodać potrawie ostrości, aromatu i charakteru. Można ją stosować bardzo wszechstronnie do wielu potraw.

Zaleca się ją  do przyprawiania na zimno sałatek, mięs, grillowanych warzyw, dań z warzywami i sosem, dań z makaronu, pizzy i focacci.

 

Zbiory: październik – listopad

Kampania oliwna: 2019

Położenie gajów: 300 – 500 m n.p.m

 

 

55.00 
Dodaj do koszyka