oliwa extravergine terre rosse dop ekologiczna monocultivar
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA 1litr puszka

OLIWA Z KAMPANII OLIWNEJ 2018

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2018

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

105.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine Terre Rosse DOP ekologiczna
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA 250 ml

OLIWA Z KAMPANII OLIWNEJ 2018

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2018

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

 

35.00 
Dodaj do koszyka
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA 500 ml

OLIWA Z KAMPANII OLIWNEJ 2018

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2018

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

 

65.00 
Dodaj do koszyka
ZESTAW 3×250 ML OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA
ZESTAW 3×250 ML OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA

OLIWA Z KAMPANII OLIWNEJ 2018

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2018

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

 

93.00 
Dodaj do koszyka
ZESTAW 3×500 ML OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA (Kopia)
ZESTAW 3×500 ML OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA (Kopia)

OLIWA Z KAMPANII OLIWNEJ 2018

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2018

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

 

183.00 
Dodaj do koszyka
zestaw prezentowy eko
ZESTAW PREZENTOWY EKO OLIWA TERRE ROSSE BIO I OCET BALSAMICZNY BIO

 

 

ZESTAW zawiera:

  • OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA – 500ml

    Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

    Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

    Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

    Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

    Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

    Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

    Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

    Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

    Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

    Zbiory: od początku października do początku grudnia

    Gatunek: 100% moraiolo

    Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

    Kwasowość: 0,14%

    Polifenole: 284 mg/kg

 

 

  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY IGP EKOLOGICZNY „TERRE VERDI”  

Producent: Acf1919

Skład: moszcz winny ekologiczny, ocet winny ekologiczny

Zawiera siarczyny

Kwasowość: 6%

Gęstość:  1,32 (ok. 85%)

Pojemność: 250 ml

Data przydatności do spożycia: 31.07.2020

NIE ZAWIERA KARMELU, GLUTENU, KONSERWANTÓW, SZTUCZNYCH DODATKÓW

 

ZASTOSOWANIE

Doskonale nadaje się do przyprawiania sałat, mięsa gotowanego i smażonego, serów, owoców (głównie truskawek i gruszek), deserów. Mała łyżeczka octu po posiłku pobudza trawienie.

 

  • OPAKOWANIE 

Dopasowane indywidualnie, sztywne pudełko z ekologicznej, karbowanej tektury, z praktycznym uchwytem

Dobrane kolorystycznie wstążki w kolorach czerwonym, zielonym lub białym

Drewniana, biała zawieszka ze świątecznym motywem

Wstążki i zawieszki są dobierane losowo

 

168.00 
Dodaj do koszyka
zestaw prezentowy klasyczny
ZESTAW PREZENTOWY KLASYCZNY OLIWA TERRE ROSSE BIO I OCET BALSAMICZNY

 

 

ZESTAW zawiera:

  • OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA – 500ml

    Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

    Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

    Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

    Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

    Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

    Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

    Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

    Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

    Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

    Zbiory: od początku października do początku grudnia

    Gatunek: 100% moraiolo

    Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

    Kwasowość: 0,14%

    Polifenole: 284 mg/kg

 

 

 

  • OCET BALSAMICZNY Z MODENY IGP STARZONY „TERRE ALTE”

    Producent: Acf1919

    Skład: moszcz winny, ocet winny

Zawiera siarczyny

    Kwasowość: 6%

    Gęstość:  1,34 (ok. 85%)

    Pojemność: 250 ml

Data przydatności do spożycia: 31.07.2020

   NIE ZAWIERA KARMELU, GLUTENU, KONSERWANTÓW, SZTUCZNYCH DODATKÓW

 

ZASTOSOWANIE

Doskonale nadaje się do przyprawiania sałat, mięsa gotowanego i smażonego, serów, owoców (głównie truskawek i gruszek), deserów. Mała łyżeczka octu po posiłku pobudza trawienie.

 

  • OPAKOWANIE PREZENTOWE

    Dopasowane indywidualnie, sztywne pudełko z ekologicznej, karbowanej tektury, z praktycznym uchwytem

    Dobrane kolorystycznie wstążki w kolorach czerwonym, zielonym lub białym

    Drewniana, biała zawieszka ze świątecznym motywem

    Wstążki i zawieszki są dobierane losowo

 

175.00 
Dodaj do koszyka
ZESTAW PREZENTOWY OLIWA Z OLIWEK EXTRAVERGINE TERRE ROSSE BIO
ZESTAW PREZENTOWY OLIWA Z OLIWEK EXTRAVERGINE TERRE ROSSE BIO

 

 

ZESTAW zawiera:

  • OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA – 500ml

    Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

    Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

    Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

    Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

    Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

    Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

    Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

    Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

    Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

    Zbiory: od początku października do początku grudnia

    Gatunek: 100% moraiolo

    Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

    Kwasowość: 0,14%

    Polifenole: 284 mg/kg

 

  • OPAKOWANIE PREZENTOWE

    Dopasowane indywidualnie, sztywne pudełko z ekologicznej, karbowanej tektury, z praktycznym uchwytem

    Dobrane kolorystycznie wstążki w kolorach czerwonym, zielonym lub białym

    Drewniana, biała zawieszka ze świątecznym motywem

    Wstążki i zawieszki są dobierane losowo

 

 

70.00 
Dodaj do koszyka