NOWOŚCI W SKLEPIE
OLIWA Z OLIWEK TERRE ROSSE BIO 2020
Limitowana edycja
- pachnąca rozgrzanym słońcem gajem oliwnym i świeżo skoszoną trawą
- w smaku wytrawna, z wyczuwalną goryczą na podniebieniu i szczypiącą pikantnością w gardle
- świeżo wytłoczona, niefiltrowana

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 X 250 ML
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
ZESTAW 3 BUTELEK W KORZYSTNEJ CENIE
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 x 500 ML
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
ZESTAW 3 BUTELEK W DOBREJ CENIE
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 X 1L
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
ZESTAW 3 PUSZEK DLA OSZCZĘDNYCH – WYSŁKA GRATIS
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 1 litr
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 500 ml
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 250 ml
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE
NIEFILTROWANA
EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020
Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)
Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący
Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy
Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;
OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU
Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą. Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.
Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.
Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.
Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.
Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny
Zbiory: od połowy października do początku grudnia
Kampania oliwna: 2020
Gatunek: 100% moraiolo
Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m
Kwasowość: 0,37%
.
MAKARON TRUFLOWY FETTUCCINE JAJECZNY FILOTEA
Filotea połączyła w jednym produkcie delikatność i sprężystość makaronu jajecznego i drobne płatki naturalnej trufli.
Przy niewielkiej ilości dodatków, na przykład dobrej oliwy i parmezanu lub świeżych grzybów, uzyskamy wykwintne i wyśmienite danie na obiad lub uroczystą kolację.

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY TRUFLE
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY Z TRUFLAMI
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, mąka pszenna 00, jaja (30%), trufla (2%)
Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi.
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 4 minuty
Waga: 250 g
Porcja dla 4 osób
Zastosowanie:
Czarna trufla o niepowtarzalnym aromacie, jest produktem bardzo cenionym i poszukiwanym. Dodając ją do delikatnych wstążek makaronu Fettuccine, Filotea połączyła w jednym produkcie delikatność i sprężystość makaronu jajecznego i drobne płatki naturalnej trufli. Przy niewielkiej ilości dodatków, na przykład dobrej oliwy i parmezanu lub świeżych grzybów, uzyskamy wykwintne i wyśmienite danie na obiad lub uroczystą kolację.
MAKARON MEZZE MANICHE FILOTEA
Makaron Mezze Maniche Filotea Pasta Artigianale to krótkie, szerokie, lekko żłobkowane rurki .
Po ugotowaniu jest wytrawny i sprężysty, dzięki dobranym ze znawstwem gatunkom pszenicy durum.
Można go stosować do wszelkiego rodzaju sosów, zarówno lekkich jak i zawiesistych. Jest świetną bazą makaronowych sałatek
i zapiekanek.

MEZZE MANICHE MAKARON FILOTEA
MEZZE MANICHE MAKARON Z REGIONU MARCHE
Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE
Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum
Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi
Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.
Zalecany czas gotowania: 13 minut
Waga: 500 g
Zastosowanie:
Makaron Mezze Maniche to klasyczny kształt makaronu, który nadaje się do każdego rodzaju sosu. Można go stosować wszechstronnie: zarówno do klasycznej kremowej Carbonary, lekkiego pesto na bazie oliwy i ziół oraz do zawiesistych sosów z mięsem i warzywami. Znajduje zastosowanie również w pożywnych sałatkach makaronowych i zapiekankach. Po ugotowaniu jest wytrawny i sprężysty, dzięki dobranym ze znawstwem gatunkom pszenicy durum.