NOWOŚCI W SKLEPIE


OLIWA Z OLIWEK TERRE ROSSE BIO 2020

Limitowana edycja 

  • pachnąca rozgrzanym słońcem gajem oliwnym i świeżo skoszoną trawą
  • w smaku wytrawna, z wyczuwalną goryczą na podniebieniu i szczypiącą pikantnością w gardle
  • świeżo wytłoczona, niefiltrowana

 

Brak
zestaw oliwa terre rosse 3x250ml bio niefiltrowana
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 X 250 ML

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE

NIEFILTROWANA

EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020

ZESTAW 3 BUTELEK W KORZYSTNEJ CENIE

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;

OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: od połowy października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,37%

 

 

.

99.00 
Czytaj dalej
Brak
oliwa niefiltrowana terre rosse
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 x 500 ML

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE

NIEFILTROWANA

EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020

ZESTAW 3 BUTELEK W DOBREJ CENIE 

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;

OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: od połowy października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,37%

 

 

.

189.00 
Czytaj dalej
Brak
oliwa Terre Rosse 2020 BIO extravergine zestaw
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 3 X 1L

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE NIEFILTROWANA

EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020

ZESTAW 3 PUSZEK DLA OSZCZĘDNYCH – WYSŁKA GRATIS

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;

OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: od połowy października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,37%

 

 

 

.

 

315.00 
Czytaj dalej
oliwa NIEFILTROWANA Terre Rosse BIO puszka
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 1 litr

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE NIEFILTROWANA

EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020

 

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;

OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: od połowy października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,37%

 

 

 

.

 

110.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine Terre Rosse Bio niefiltrowana
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 500 ml

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE

NIEFILTROWANA

EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020

 

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;

OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: od połowy października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,37%

 

 

.

68.00 
Dodaj do koszyka
Brak
oliwa niefiltrowana terre rosse bio
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE 2020 BIO 250 ml

OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE

NIEFILTROWANA

EDYCJA LIMITOWANA Z KAMPANII OLIWNEJ 2020

 

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i szczypiący

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony-żółty ze złotymi refleksami;

OLIWA JEST MĘTNA, W SPOSÓB NATURALNY ZMIENIA KOLOR Z BIEGIEM CZASU

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: Europejski Certyfikat Ekologiczny

Zbiory: od połowy października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2020

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,37%

 

 

.

37.00 
Czytaj dalej

 

 


MAKARON TRUFLOWY FETTUCCINE JAJECZNY FILOTEA

Filotea połączyła w jednym produkcie delikatność i sprężystość makaronu jajecznego i drobne płatki naturalnej trufli.

Przy niewielkiej ilości dodatków, na przykład dobrej oliwy i parmezanu lub świeżych grzybów, uzyskamy wykwintne i wyśmienite danie na obiad lub uroczystą kolację.

 

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY TRUFLE
FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY TRUFLE

FETTUCCINE MAKARON JAJECZNY Z TRUFLAMI

Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum, mąka pszenna 00, jaja (30%), trufla (2%)

Zawiera jaja i gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi.

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 4 minuty

Waga: 250 g

Porcja dla 4 osób

Zastosowanie:

Czarna trufla o niepowtarzalnym aromacie, jest produktem bardzo cenionym i poszukiwanym. Dodając ją do delikatnych wstążek makaronu Fettuccine, Filotea połączyła w jednym produkcie delikatność i sprężystość makaronu jajecznego i drobne płatki naturalnej trufli. Przy niewielkiej ilości dodatków, na przykład dobrej oliwy i parmezanu lub świeżych grzybów, uzyskamy wykwintne i wyśmienite danie na obiad lub uroczystą kolację.

25.00 
Dodaj do koszyka

MAKARON MEZZE MANICHE FILOTEA

Makaron Mezze Maniche Filotea Pasta Artigianale to krótkie, szerokie,  lekko żłobkowane rurki .

Po ugotowaniu jest wytrawny i sprężysty, dzięki dobranym ze znawstwem gatunkom pszenicy durum.

Można go stosować do wszelkiego rodzaju sosów, zarówno lekkich jak i zawiesistych. Jest świetną bazą makaronowych sałatek

i zapiekanek.

mezze maniche makaron filotea
MEZZE MANICHE MAKARON FILOTEA

MEZZE MANICHE MAKARON Z REGIONU MARCHE

Producent: FILOTEA PASTA ARTIGIANALE

Składniki: mąka semolina z twardego ziarna pszenicy durum

Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości mięczaków i soi

Przechowywać w miejscu chłodnym i suchym.

Zalecany czas gotowania: 13 minut

Waga: 500 g

 

Zastosowanie:

Makaron Mezze Maniche to klasyczny kształt makaronu, który nadaje się do każdego rodzaju sosu. Można go stosować wszechstronnie: zarówno do klasycznej kremowej Carbonary, lekkiego pesto na bazie oliwy i ziół oraz do zawiesistych sosów z mięsem i warzywami. Znajduje zastosowanie również w pożywnych sałatkach makaronowych i zapiekankach. Po ugotowaniu jest wytrawny i sprężysty, dzięki dobranym ze znawstwem gatunkom pszenicy durum.

 

 

 

 

 

19.00 
Dodaj do koszyka