Wyświetlanie wszystkich 3 wyników

oliwa extravergine terre rosse dop ekologiczna monocultivar
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA 1litr puszka

 

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2017

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

105.00 
Dodaj do koszyka
oliwa extravergine Terre Rosse DOP ekologiczna
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA 250 ml

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2017

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

35.00 
Dodaj do koszyka
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA
OLIWA EXTRAVERGINE TERRE ROSSE DOP EKOLOGICZNA 500 ml

 

Producent: Mario Ciampetti Azienda Agraria HISPELLUM, Spello (Umbria)

 

Smak: średnio intensywny aromat zielonego owocu oliwki, świeżo skoszonej trawy i zielonego karczocha, na podniebieniu gorzkawy, pikantny i lekko szczypiący.

Zapach: intensywny, ziołowy, świeżo skoszonej trawy

Kolor: zielony z żółto-złotawymi tonami

Zastosowanie: do dań soczystych o zdecydowanym smaku i mocnej strukturze – bruschetty, mięsa z grilla, zup z warzyw fasolowych, dań z fasoli i makaronu, duszonego szpinaku z czosnkiem, grzybów z grilla a także dań słodkawych, jak zupy z ziemniakami, porem i cebulą.  Doskonała do świeżego lub podpieczonego chleba, natartego ząbkiem czosnku , lekko posolonego. Jest bardzo wydajna.

Zalety: zawiera kwasy Omega-9, Omega-6 i Omega-3 o działaniu przeciwmiażdżycowym, przeciwnowotworowym i podnoszącym odporność.

Ma wysoką zawartość polifenoli, które są przeciwutleniaczami (antyoksydantami), mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antynowotworowe.

Pochodzi z gajów uprawianych metodą biodynamiczną, ekologiczną, bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów.

Certyfikaty: DOP Umbria Assisi Spoleto, Europejski Certyfikat Ekologiczny, Amerykański Certyfikat Organiczny ASDA, Japoński Certyfikat Organiczny JAS , Certyfikat  Koszerności

Zbiory: od początku października do początku grudnia

Kampania oliwna: 2017

Gatunek: 100% moraiolo

Położenie gajów: 400 – 800 m n.p.m

Kwasowość: 0,14%

Polifenole: 284 mg/kg

 

 

65.00 
Dodaj do koszyka