GALA KOBIECYCH INSPIRACJI
Ostatnio brałam udział w pewnym wydarzeniu, na którym mogłam poznać opinię dużej grupy osób na temat oliwy Extravergine Terre Rosse, którą sprzedaję w moim sklepie.
Okazją była I Gala Kobiecych Inspiracji, która odbyła się 15 kwietnia 2016 w Gdańskim Parku Technologicznym.
I Gala Kobiecych Inspiracji była dla kobiet które już działają w świecie biznesu ale i dla tych które dopiero zaczynają czy planują własną działalność. Były prelekcje, spotkania z firmami wspomagającymi biznes a przede wszystkim wspaniała, inspirująca atmosfera.
Brałam udział w Gali wraz z Iloną Klein-Tragier, właścicielką bloga Kuchnia Ilony. Stworzyłyśmy stoisko przy którym odbywała się degustacja oliwy Extravergine Terre Rosse i włoskich wypieków Ilony.
W Gali uczestniczyło około 200 kobiet, więc przygotowanie degustacji było nie lada wyzwaniem.
Przygotowałam zwykły, biały chleb pokropiony oliwą, warzywa pokrojone w słupki, sałatę lodową i radicchio. Była też super prosta sałatka z umbryjskiej ciecierzycy. Słodkawa, łagodna w smaku ciecierzyca doskonale smakuje z wyrazistą oliwą.
Ogromnie się cieszę tym, że oliwa Terre Rosse smakowała wszystkim osobom, które jej próbowały. Dla wielu Pań jej świeży zapach i bogaty smak był zaskoczeniem, bo dotąd próbowały oliwy produkowanej przemysłowo.
Ilona upiekła focaccię i grissini. Foccacia była bardzo prosta, posypana włoskim rozmarynem, różową solą himalajską i pokropiona oliwą Terre Rosse.
Przygotowała też orzechową przyprawę dodawaną do oliwy, która doskonale smakuje z chlebem i foccacią. Receptura przyprawy jest tajna, jej podstawowym składnikiem są orzeszki arachidowe, pozostałych Ilona nie zdradza.
Ilona jest mistrzynią wszelkich wypieków, więc entuzjastyczne opinie mnie nie dziwiły.
Zamierzamy wspólnie z Iloną organizować warsztaty kulinarne w Trójmieście dotyczące prostych, zdrowych potraw z kuchni włoskiej. Będzie można nauczyć się piec foccacię, pizzę, robić samemu makaron jajeczny i proste sosy do makaronu.
Zainteresowanie warsztatami jest duże więc jesteśmy pełne entuzjazmu i już opracowujemy plan działania.
Przyznaję, że uczestnictwo w takiej licznej i prestiżowej imprezie trochę mnie stresowało. Jednakże satysfakcja, że wszystkim smakowało warta była włożonej pracy i nerwów.